Familietuin in Eelde

11 januari 2013
Voor een familie in Eelde renoveerden wij de achtertuin volledig. Deze woning is jarenlang bewoond door een wat oudere mevrouw die de laatste jaren niets meer aan de tuin kon doen. Er was aanvankelijk zeer veel achterstallig onderhoud en in overleg met de opdrachtgever is gekozen voor renovatie. Eerst is met behulp van een kraan de grond afgegraven en afgevoerd zodat we een ‘schone lei’ hadden. De opdrachtgever wilde een strakke tuin die goed bij het huis zou passen. Ook werd een grote vijver gemaakt met daarnaast een houten terras. Het pad loopt door de vijver heen en splitst zo de vijver in twee├źn. Voor de paden is gekozen voor antracieten tegels van 40 bij 40 centimeter. Als speelruimte voor de kinderen is een flink gazon aangelegd met daarin twee bolcatalpa’s. De linkerzijde van de tuin heeft een border met bloemen en planten en aan de achterzijde is voor een afscheiding gebruik gemaakt van heidematten. Deze heidematten hebben we laten begroeien met Climatis en Hedera, zodat ze in de zomer bloeien en ‘s winters toch groen blijven. Het terras bij de woning is gemaakt van oude, gebakken waalklinkers.